Menu Sluiten

Oplossingen Datacommunicatie West-vlaanderen


Oplossingen datacommunicatie west-vlaanderen

Info over totaaloplossingen datacommunicatie in West-Vlaanderen

In principe is het altijd mogelijk ad hoc een verbinding op te zetten tussen twee computers die voorzien zijn van een modem en vervolgens informatie uit te wisselen. Over het algemeen worden er echter speciaal daarvoor bestemde computers als `tussenstation` gebruikt, de z.g.n. host-computers of vrij vertaald gastheren. De gebruikers en andere hostcomputers bellen zo`n computer op en wisselen daarmee informatie uit.

Soms is een hostcomputer niet meer dan een `postkantoor` met een verzameling elektronische postbussen, waar de gebruikers privéberichten posten en hun postbus legen. Meestal bieden hostcomputers echter een keur aan mogelijkheden en faciliteiten en dan is er duidelijk sprake van een `medium`.

Info over oplossingen datacommunicatie west-vlaanderen

Bericht over Oplossingen datacommunicatie west-vlaanderen

West-Vlaanderen en een beeld over datacommunicatie.

Datacommunicatie is een netwerk voor data-overdracht tussen twee of meer apparaten. De apparaten kunnen telefoons, modems, televisietoestellen, computers of onderdelen ervan zijn, maar evengoed bijvoorbeeld ook weerstations, kunstmanen, printers, stuursystemen, mobiele telefoons, enz. Totaaloplossingen in datacommunicatie kunnen via kabels (van koper of glasvezel) of via radiogolven tot stand worden gebracht.

De opbouw van de verbindingen kan verschillende vormen en combinaties daarvan aannemen. Gegevens kunnen in pakketjes worden verzonden (packet-switching), hetgeen inhoudt dat alle gegevens worden opgeknipt in kleine stukjes en vervolgens via een (digitaal) netwerk worden verstuurd. De verschillende pakketjes hoeven dan niet dezelfde route af te leggen. Vooralsnog gebeurt telefonie via circuit-switching, hetgeen inhoudt dat tijdelijk een communicatielijn van zender naar ontvanger wordt gereserveerd.

Meer info over oplossingen datacommunicatie west-vlaanderen nu op www.gtv.be.

Tags

Oplossingen Datacommunicatie West-vlaanderen |